tisdag 19 augusti 2008

Tri nations omgång 6

Nya Zeeland - Sydafrika 19-0:

All blacks var på besök i Sydafrika, för den sjätte omgången av Tri nations. De spleade på Newlands stadium I Kapstaden. Sedan Nya Zeeland övertygande seger över Australien, var deras självförtroende på topp. Samtidigt älskar Springboks att spela inför sina galna fans. Matchen började inte bra för Sydafrika, som redan i den 5e minuten fick ett försök emot sig. Det var Conrad Smith som Lyckades få bollen över försökslinjen. Dock lyckades inte Dan Carter kovertera försöket, det stod fortfarande 5 -0. I den 36 minuten var Bryan Habana ytterst nära att göra ett försök, men det visade sig att han var i touch(utanför sidolinjen).

I halvtid stod det 5-0. i den 65 minuten gjorde All blacks Dan Carter ett försök, och konverterade det själv. De två första försöken gick upp till Tv domaren, så i sjäälva verket kunde det stått 0-0 efter 65 minuter. I den 73e minuten gjorde Jean de Villiers ett jätte misstag för Sydafrika, och passade Keven Mealamu rakt i armarna och All blacks tredje försök var ett faktum. Carter konverterade även detta försök. Men denna seger innebar det att All blacks gick upp första plats I världsrankningen, och Sydafrika halkade ner till andra plats.

I Tri nations leder All blacks före Wallabies på 14 poäng, Australien har 9 poäng och Springboks är sist i tabellen med 4 poäng. På lördag gästar the Wallabies Sydafrika, och jag tror att det kommer bli en riktig bra match. Värt att notera är att Australien inte har vunnit i Sydafrika på 8 år, men de har haft en riktigt bra trend det här året. de har vunnit två av tre matcher i år. Å andra sidan har Sydafrike tre raka förluster i årets Tri nations. Spännande kommer det bli.



Dan Carter blir grattad efter sitt försök

Inga kommentarer: