måndag 25 augusti 2008

Tri nations omgång 7

Sydafrika - Australien 15-27:


The Wallabies var på besök hos Springboks på Kings park stadium i Durban. Springboks startade bra men slarvigt, och Australien startade riktigt bra. Wallabies pressade på, och det betalade sig redan i den åttonde minuten när Australien fick en straff som Matt Giteau satte säkert. Därefter dominerade Wallabies spelet, och Satte ett försök efter 29 minuters spel. Då hade inte Spingboks tagit en enda poäng sedan sin andra match emot All blacks. I halvtid stod det 0-10 till Australien.


Springboks satte sina första poäng 10 minuter in i andra halvlek. Butch James satte säkert en straff, och nu var Sydafrika plötsligt inne i Matchen igen. I den 54 minuten var det ytterst när att Sydafrike satte ett försök, men Australien lyckades rädda bollen. 6 minuter senare lyckades Loti Tuiqiri sätta ett försök, ett mycket snyggt försök från 22-meters linjen. Sydafrika kontrade snabbt med ett försök av Adrian Jacobs. Australien kontrade också med ett jätte snygt försök av Striling Mortlock. Sydafrika vägrade att ge upp och Adrian Jacobs gjorde sitt andra försök i matchen. Mitt intryck av Sydafrika var att Spingboks slarvade väldigt mycket. Till exempel vid Australiens tredje försök av Mortlock tappade kaptenen för Sydafrika bollen, och Austalien fick en Scrum 5 meter utanför försökslinjen.


All blacks Leder fortfarande Tri nations, men Wallabies knappar in och är bara en poäng efter på 13 poäng. Om Australien vinner på lördag igen, går de upp i topp,och då blir det en avgörande match mellan Australien och All blacks. Den som vinner den matchen är Tri nations mästare 2008.






Loti Tiqiri Australiens andra försök.


Inga kommentarer: